YIN YOGA

Yin  yoga is een zachte, toegankelijke  vorm van yoga gericht op ontspanning en herstel van energie (Chi). De houdingen (asanas) worden langer aangehouden waardoor je echt de tijd hebt om spierspanning los te lagen. Hierdoor wordt het bindweefsel, fascia, versoepeld en versterkt. Hiermee verken je je grenzen, fysiek en mentaal en kun je je grenzen ook verleggen. Yin is dan ook meditatieve beoefening waarbij je meer bewust wordt van je lichaam, geest en subtielere energieën. Er wordt gebruikt gemaakt  van props (bolsters, dekens, blokken) zodat de houding aangepast kan worden aan jouw lichaam.

Yin Yoga was al te zien in de Hatha Yoga Pradipika, een van de oudste geschriften over yoga. Een aantal houdingen daarin, asanas genoemd, worden niet alleen in de yang vormen van yoga gebruikt, maar ook in de yin variant.  

Yin yoga heeft pas echt naam gekregen door Paul Grilley en Sarah Powers. De grondleggers van de stroming Yin Yoga zoals we die nu kennen. Paul Grilley begon zijn yogapad met de yang versie Asthanga. Hij kwam in contact met Paulie Zink, een vechtsporter met een indrukwekkende flexibiliteit. Vandaaruit onderzocht Grilley verder het pad van Yin Yoga, hij maakte samen met dr. Motoyama de verbanden tussen de asanas en de werking ervan op de meridianen (volgens de traditionele Chinese geneeswijze – TCM).

  • Aanmelden voor yoga

    Of eerst wat vragen? Vul dan dit formulier in.
  • Klik hieronder om het formulier te verzenden.
    Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Scroll naar top